جدیدترین اخبار :
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است
  • منطقه آزاد سیستان، دومین منطقه آزاد جدید راه‌اندازی شده در کشور
  • بندر چابهار فرصتی استراتژیک برای اقتصاد افغانستان
  • اولین جلسه شورای راهبردی دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد کشور برگزار شد

از الحاق دو بندر به منطقه آزاد چه خبر؟

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/08/30 | تعداد بازید :3710
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار جدیدترین وضعیت پیوستن بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار عبدالرحیم کردی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جدیدترین وضعیت الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد چابهار، اظهار کرد: الحاقیه مربوط به این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و پس از آن به شورای نگهبان ارجاع شده و در انتظار تاییدیه شورای نگهبان برای ابلاغ و تسری قوانین است.

وی با اشاره به این‌که موضوع یکپارچگی مدیریت صرفا مربوط به دستگاه‌ها نیست و کشور به یکپارچگی قوانین و مقررات در مناطق مختلف نیازمند است، گفت: اگر قرار باشد که برای فاصله دو تا سه کیلومتری از بندر شهید بهشتی به منطقه آزاد چابهار، نیازمند رویه گمرکی و ترانزیتی باشیم تا محموله از بندر به منطقه آزاد بیاید؛ به طور حتم چنین مساله‌ای برای هیچ سرمایه‌گذاری به‌صرفه نیست.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: برای سرمایه‌گذار خارجی که وارد منطقه آزاد شده است و با استانداردها و مقررات مناطق آزاد در دنیا آشناست و در ایران به تفاوت بین منطقه آزاد و بندر پی می‌برد، این بدان معناست که یک جای کار ایراد دارد و برای سرمایه‌گذار چنین موضوعی قابل فهم نیست و ترجیح می‌دهد درگیر چنین مسائلی نشود.

وی با بیان این‌که نباید برای سرمایه‌گذاری فعالان تردیدی ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: این مشکل به طور حتم برای سرمایه‌گذاری تردید ایجاد خواهد کرد. چنین معضلی در منطقه چابهار طی تمامی سالیان گذشته وجود داشته و علی‌رغم تلاش‌هایی که در سال‌های اخیر به منظور یکپارچگی بندر و منطقه آزاد صورت گرفت، متاسفانه این موضوع با تاخیر طولانی مدنظر قرار گرفت و البته خوشبختانه در سال جاری در لایحه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی برای ایجاد مناطق آزاد جدید، در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در تبصره‌ای که با توافق سازمان بنادر و دریانوردی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مدنظر قرار گرفت توانستیم تسری قوانین مناطق آزاد را در محدوده مناطق شهید بهشتی و شهید کلانتری داشته باشیم و این الحاق در دستور کار قرار گرفت و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در حال حاضر روند آن در حال سپری شدن است و در انتظار تصویب آن در شورای نگهبان و ابلاغ این الحاقیه هستیم.

کردی با تاکید بر این‌که الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد چابهار، نقطه عطفی برای یکپارچگی قوانین و مقررات و از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: به طور حتم این اتفاق در جهت تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری بسیار اثرگذار است و مهمترین منفعتی که این الحاقیه در پی خواهد داشت؛ کاهش قیمت تمام شده محصول و سرعت بخشیدن به فرآیندهاست که قدرت رقابت را افزایش می‌دهد و توجیه‌پذیری بالای فعالیت‌های اقتصادی را در چابهار به دنبال خواهد داشت.

وی در پاسخ به این‌که مهمترین کارکرد مثبت الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار چیست؟ تصریح کرد: یکسان‌سازی قوانین منطقه آزاد و دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری مهمترین اتفاقی است که در پی این الحاقیه رخ می‌دهد و باعث می‌شود بدون هیچگونه تشریفات و پرداخت هزینه‌ای، ورود کالا پس از ورود به بندر شهید بهشتی برای انتقال به کارخانجات تولیدی در منطقه آزاد چابهار انجام شود و نیازی به صرف زمان جهت اخذ مجوزهای قانونی و انجام قوانین گمرکی متعارف در کشور نیست.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: علاوه بر این معافیت‌هایی که در حوزه ارزش افزوده و مالیات برای منطقه آزاد وجود دارد، در بندر نیز اعمال خواهد شد و قیمت نهایی محصول را کاهش می‌دهد و بندر را برای صاحبان بار از نظر اقتصادی جذاب‌تر می‌کند و همه این عوامل باعث می‌شود تا بندر و منطقه آزاد، توجیه‌پذیری اقتصادی بیشتری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند و سرمایه‌گذاران بتوانند با رغبت در حوزه خدمات، تولید، حمل و نقل، انتقال و ترانزیت فعالیت کنند.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل